Heeft u een bedrijf gespecialiseerd in transport? Of is transport een belangrijk onderdeel van de processen binnen uw bedrijf? Dan weet u vast als geen ander hoe ingewikkeld het is om deze logistieke processen te managen. Wanneer u uw personeel de weg opstuurt is het vele malen lastiger om een oogje in het zeil te houden, dan wanneer alle werkzaamheden op de werkvloer worden uitgevoerd. Gelukkig maakt de komst van fleet management systemen dit voor u een stuk eenvoudiger. Met een dergelijk systeem kunt u rekening houden met factoren waar u voorheen weinig invloed op had zoals het steeds drukkere verkeer op de weg, zuiniger en efficiënter rijden, aankomsttijden inschatten, het bijhouden van de ritadministratie en nog veel meer. Verizon Connect biedt een autovolgsysteem aan waar u al deze zaken in goede banen kunt leiden. In dit artikel gaan we dieper in op vragen zoals: ‘Wat is een auto volgsysteem precies?’ en ‘Hoe draagt dit bij aan het verbeteren van de productiviteit binnen mijn bedrijf?’

Auto volgsysteem

Wat is een fleet managementsysteem precies? Heel simpel uitgelegd is een fleet managementsysteem een software en hardware integratie waarmee u uw ‘vloot’ voertuigen die voor het bedrijf op de weg zijn kunt tracken en managen. In dit software systeem krijgt u een realtime 360 graden overzicht waarmee u uw gehele wagenpark in de gaten kunt houden. De software maakt het mogelijk om op meerdere niveaus kosten te verlagen en de productiviteit kunt verhogen waardoor u alle werkdagen zo optimaal mogelijk benut. 

In zijn essentie is het fleet managementsysteem een auto volgsysteem. Door gps trackers die geinstalleerd worden in de voertuigen is het mogelijk om deze realtime locaties door te spelen naar het software systeem. Met een druk op de knop bent u op de hoogte van alle bedrijfswagens die er op dat moment op de weg rijden of die nog bij u op de parkeerplaats staan. Op deze manier kunt u vanuit het kantoor simpel en effectief overzicht houden op de verschillende voertuigen en of deze daadwerkelijk wel zo effectief worden ingezet. 

Verbeterde productiviteit

Naast het overzicht dat een dergelijk managementsysteem biedt, bent u vast benieuwd wat de precieze resultaten zijn die u kunt verwachten bij het integreren van het systeem? Het gebruiken van een fleet management systeem zal ervoor zorgen dat bestuurders hun taken effectiever kunnen uitvoeren en dat mogelijke onverwachte situaties op de weg sneller opgelost kunnen worden. Files worden inzichtelijk waardoor er een snellere route bepaald kan worden en wanneer de auto met pech tot stilstand komt bent u hiervan direct op de hoogte waardoor er een snel pushbericht naar een monteur verstuurd kan worden. Ook worden aankomsttijden inzichtelijk voor u. Als de klant dan opbelt hoe laat hij de levering kan verwachten heeft u hier een precies antwoord op. Maar nog beter, u kunt de klant voor zijn wanneer er drukte op de weg is en de levering waarschijnlijk iets later komt dan normaal. 

Ook helpt een autovolgsysteem het rijgedrag van uw personeel te verbeteren. Als zij te hard gereden hebben krijgen zij hier een melding van. Door efficiënt, veilig en zuinig te rijden kunnen zij onderling strijden voor een plekje op het bedrijf scorebord. Motiveer uw personeel om hier zo goed mogelijk aan te voldoen door hen te belonen. 

Bovendien worden alle ritten met behulp van het autovolgsysteem direct geregistreerd. U bent dan niet onnodig veel tijd kwijt aan de administratie die hierbij komt kijken. Gemiddeld besparen bedrijven die met het managementsysteem werken zo’n 1500 uur per jaar aan administratieve werkzaamheden. Deze uren kunt u weer goed gebruiken voor andere bedrijfsactiviteiten! 

Minder brandstofkosten

Wanneer de buitendienst een groot aspect is van u bedrijf en u vele voertuigen onder management hebt die constant op de weg zijn dan is het logisch dat er ook veel brandstof verbruikt wordt. Een auto volgsysteem kan ook live informatie doorspelen over brandstofverbruik en dit verwerken in overzichten. Op deze manier wordt snel duidelijk welke voertuigen en bestuurders meer brandstof verbruiken en wat hiervan de oorzaken zijn. Daarna kunt u aanpassingen maken om het brandstofverbruik terug te schroeven en dit zal een hoop kosten besparen. Zo draagt u ook uw steentje bij aan het milieuvriendelijk rijden.

Kortom een autovolgsysteem helpt u bij het inzien van het rijgedrag van uw personeel, milieuvriendelijker rijden, kosten besparen en het efficiënt inzetten van uw wagenpark.  

Vorig artikelDe leukste zoektocht van allemaal!
Volgend artikelBescherm je bedrijfspand met een betrouwbare beveiligingscamera
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.