Heb je een eigen bedrijf waarbij je gebruik maakt van grootzakelijk energie? Dan raad ik je aan om zeker even verder te lezen: bij het te laat opzeggen van je energiecontract wordt het contract altijd stilzwijgend verlengd. In eerste instantie is dat niet zo’n ramp, zul je misschien denken, maar net als bij andere soorten zakelijke energie kun je bij grootzakelijk energie profiteren van aanbiedingen en interessante welkomstdeals. Wat je hier het beste tegen kunt doen? Simpel: houd altijd de opzegtermijn van je contract in de gaten en anticipeer wanneer dat nodig is. In dit artikel lees je meer over het opzeggen van een grootzakelijk energiecontract.

Opzeggen energiecontract kan maanden duren

Bij grootzakelijke bedrijven werkt het afsluiten van energie net even anders dan bijvoorbeeld bij een MKB of een zzp’er. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat je een grootzakelijk energiecontract soms al tot zes maanden voor het einde van het contract moet stopzetten of verlengen. Dat betekent dat je met een opzegtermijn van maar liefst zes maanden al ver van tevoren moet gaan kijken of er bij een andere aanbieder een betere deal te krijgen is. Laat je je contract zomaar verlengen dan is de kans groot dat je meer betaalt dan wanneer je ergens anders een aanbieding pakt. Het beste wat je hierbij kunt doen is grootzakelijk energie vergelijken, zodat je én waar krijgt voor je geld én wellicht een mooie deal hebt.

Wat moet je doen voor opzeggen energiecontract?

Voorkom dus altijd het moment dat je sowieso ‘vastzit’ aan te hoge verlengkosten, zodat je in ieder geval zelf nog wat te bepalen hebt wanneer het om de kosten van je zakelijke energie gaat. Schrijf daarom in je agenda een herinnering op voor het moment dat je moet gaan verlengen of je contract op moet zeggen. Op Energie-zakelijk.nl vind je een handig overzicht van alle aanbieders van grootzakelijke energie inclusief de opzegtermijnen. Zo kan het eigenlijk niet meer misgaan, toch? Daar vind je ook een aantal handige voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken als opzegbrief van je grootzakelijke energie.

Toch te laat met opzeggen; en nu?

Het kan uiteraard altijd voorkomen dat je te laat bent met het opzeggen van je energiecontract. In alle gevallen is het zo dat je helaas nog een jaar ‘door de zure appel heen moet bijten’ wat betreft de kosten voor zo’n contract. Het is zonde van het geld, omdat het je vaak tientjes tot enkele honderden euro’s per jaar kan schelen. In sommige gevallen kun je nog contact opnemen met de experts van bovengenoemde website. Zij kunnen namelijk alsnog kijken wat ze voor je kunnen betekenen wat betreft het besparen op je energierekening. Houd er rekening mee dat je alsnog een jaar energie afneemt bij je oude leverancier; het enige dat zij kunnen doen is kijken of er korting te halen valt.

Vorig artikelWat komt er allemaal kijken bij een trouwerij?
Volgend artikelOntsnappen aan je werk tijdens je vakantie Spanje
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.