Een leuke baan kan zó fijn zijn. Het is heerlijk als je helemaal je passie hebt gevonden en deze kwijt kan in een bepaalde functie. En laten we eerlijk zijn; je moet nog je hele leven werken. Dus een leuke baan is zeker geen overbodige luxe. Maar naast dat een baan heel leuk kan zijn, kan je soms wel schelden op je werk. Tenminste, dit is mijn ervaring. Er zijn altijd bepaalde dagen of dingen die niet gaan zoals je werkt of gewoon heel irritant zijn. Daarom hier even een blogje over welke dingen ik irritant vind aan mijn baan en tips om een irritatie-uitbarsting te voorkomen.

Irritante collega’s

Een eerste, bijna niet te voorkomen aspect van een baan is irritante collega’s. Natuurlijk heb je ook hele kleine bedrijven waar alleen maar leuke mensen werken. Maar het grootste deel van de bedrijven is nou eenmaal wat groter en hier zal je vast wel eens met een irritante collega te maken krijgen. Of gewoon een collega waarmee het niet klikt, maar dit kan alsnog lastig zijn. Mijn tip is eigenlijk heel simpel, maar ook heel lastig; laat het gaan. Het heeft geen zin om je druk te maken over dat ene kleine irritante dingetje wat een collega heeft gezegd. Probeer het los te laten, want anders ga je van een mug een olifant maken. En straks vind je je geweldige baan ineens niet meer zo leuk… En dat wil je natuurlijk niet hebben.

Een stijf en pijnlijk lichaam

Ook word ik wel eens heel moe van de hele dag op kantoor zitten. Ik heb dan wel een lekkere en dure bureaustoel, maar alsnog krijg ik een houten kont. Een hele dag zitten is en blijft gewoon niet lekker. Een eerste tip hiervoor is om je pauze optimaal te benutten. Maak een lekkere wandeling terwijl je je broodje eet, dit kan heerlijk zijn! En ook mijn vingers en ogen worden wel eens moe of pijnlijk van het kantoorwerk. Gelukkig heb je voor last van je vingers een hulpmiddel; namelijk een duimbrace! Geloof mij, dit kan echt wonderen doen als je veel last hebt van een computerduim.

Motivatie kwijt

Tot slot is geen onbekend fenomeen dat mensen even hun motivatie kwijtraken. Dit kan komen door verschillende factoren. Onder andere je privéleven kan hiermee te maken hebben of je gezondheid. Gelukkig gaat dit vaak vanzelf over. De enige tip die ik je kan geven is; geef het even de tijd. Wees niet ongeduldig maar laat het overwaaien. En als het echt niet over gaat, dan moet je misschien toch eens eraan denken om met iemand te gaan praten. Of een andere baan overwegen, haha!

Vorig artikelOntsnappen aan je werk tijdens je vakantie Spanje
Volgend artikelDe voordelen aan een live chat service
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.