Zit jij in de sleur van het dagelijkse leven? Elke dag naar werk, dezelfde werkzaamheden om daarna op hetzelfde tijdstip weer in dezelfde file terecht te komen. Voor veel mensen is dit een bekend verhaal. Wanneer je eenmaal in de sleur zit, dan is het ook lastig om daar soms uit te komen. Toch zijn er genoeg manieren om jezelf uit die sleur te onttrekken. Als je eenmaal uit die sleur bent krijg je vanzelf weer nieuwe positieve energie en ga je een stuk vrolijker naar bijvoorbeeld je werk. In sommige gevallen volstaan kleine veranderingen maar mocht je echt heel diep in de sleur zitten. Dan moet het roer misschien wel drastisch om! Ben jij benieuwd op welke manieren jij uit de sleur kunt komen of hoe jij het roer drastisch om kunt gooien? Lees dan snel verder!

Hoe herken je een sleur?

Voor veel mensen is een sleur niet iets wat ze direct herkennen bij zichzelf. Vaak herken je een sleur pas wanneer het te laat is en dan is deze niet meer te voorkomen. Het is daarom raadzaam of af en toe bij jezelf te denken en na te gaan of je jouw dagelijks leven niet op automatische piloot beleeft. Als je zonder na te denken en telkens maar eentonig werk aflevert dan kun je negen van de tien keer zeggen dat jij in een sleur terecht bent gekomen. Is dat een slecht iets? Nee natuurlijk niet, vaak kun je er niks aan doen en veel mensen zijn ook meer dan tevreden dat ze in die sleur leven. Mensen die houden van regelmaat en weinig veranderingen zullen daarom ook niet zo graag uit deze sleur willen stappen. Maar als jij een beetje toe bent aan vernieuwing en spanning dan is het handig om de sleur te voorkomen!

Hoe gooi ik het roer om?

Het roer omgooien kun je zo gek maken als je zelf wilt. Zelf kwam ik er bijvoorbeeld achter dat mijn werk zorgde voor de sleur. Ik ben ander werk gaan zoeken en door een uitzendbureau in Den Haag had ik al gauw een nieuwe baan. Hetzelfde uitzendbureau in Den Haag hielp mij ook met ontdekken waar mijn passies en vaardigheden lagen. Op basis daarvan hebben zij mij optimaal geholpen om werk te vinden wat bij mij past. Het vinden van ander werk is natuurlijk wel een drastische maatregel. Je kunt ook de sleur ontsnappen door op andere tijden andere dingen te doen. Werkgevers stimuleren dit vaak ook en plannen daarom bepaalde uren per week in om even te sporten, socializen of iets dergelijks. Dus zit jij in de sleur? Kom er dan zo uit!

Vorig artikelVakantie winkelen met een maatje meer
Volgend artikelJezelf trakteren op wat mooie kleding: je hebt het verdiend!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.