Een SEO bureau zorgt dat jouw website of webwinkel hoger in Google terecht komt, en door meer geïnteresseerden bezoekers gezien wordt. Daarvoor kunnen ze verschillende tools inzetten. Ze verbeteren het zoekwoordenvolume van je website, adverteren voor je op social media, en zorgen dat jouw advertenties hoog in Google terecht komen. Maar één van de oudste manieren om online beter vindbaar te worden is aan linkbuilding te doen. Hierbij wissel je links naar je eigen website uit met andere marketeers. De marketeers van een SEO bureau kunnen linkbuilding voor je uitvoeren en zo honderden nieuwe links naar jouw website creëren. Hoe gaat dit in zijn werk?

Het principe van linkbuilding door een SEO bureau

Zogenaamde backlinks naar je website zijn heel belangrijk. Elke link die naar je website wordt geplaatst, wordt door zoekmachine gezien als bevestiging dat jouw website waardevol is. Zeker als een bedrijf met een populaire website (een website met grote “autoriteit”) zo’n backlink plaatst. Daarom is het belangrijk dat veel websites, en dan het liefst de meest waardevolle, backlinks naar jouw bedrijf op hun eigen site neerzetten. Dit kan je bereiken door een waardevolle website te creëren met interessante producten, pakkende teksten en telkens nieuwe content. Dan gaan mensen uit eigen beweging naar je linken. Maar je kan een goed aantal backlinks sneller bereiken door actief links met andere bedrijven uit te wisselen. Dit noemen we linkbuilding.

Hoe gaat linkbuilding in zijn werk?

Je kunt online in verschillende groepen contact leggen met andere marketeers die geïnteresseerd zijn om links met jou te ruilen. Vaak gaat het om onbetaalde linkruil, waarbij elke link van jou wordt gewisseld met een link van het andere bedrijf. Ook is het vaak mogelijk om gastblogs te laten schrijven, waarin jouw bedrijf of producten subtiel wordt genoemd. Er is ook betaalde linkruil, waarbij je betaalt om een backlink naar jouw website op een (vaak heel populaire) website te laten plaatsen. Een SEO bureau kan dit allemaal voor je regelen en zorgen dat er backlinks naar jouw website of webshop op de meest populaire websites verschijnen.

ABC linkruil

Vroeger was het genoeg om een link van een ander bedrijf op jouw website te plaatsen. Je partner deed dan hetzelfde. Google herkent tegenwoordig deze zogenaamde AB-linkruil, en kent geen hogere waarde meer toe aan websites die zo een backlink voor elkaar plaatsen. Daarom wordt er tegenwoordig door een SEO bureau gebruik gemaakt van ABC linkruil. Het bureau plaatst dan een link naar de website van je partner op een derde website die het in zijn beheer heeft. Je partner doet hetzelfde, zodat jullie niet meer rechtstreeks naar elkaars website linken. Zo vermeerderen deze ABC linkruils de waarde van jouw bedrijf online.

Vorig artikelEen tuinset om te genieten van het buitenleven
Volgend artikelNetflix storing dit is het stappenplan!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.