Wanneer je een eigen bedrijf hebt en een energiecontract hebt, is het goed om te weten dat nieuwe regelingen ervoor zorgen dat ieder bedrijf energiebesparende maatregelen moet nemen. Begin 2019 is deze nieuwe Wet milieubeheer ingegaan en geldt voor alle bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per kalenderjaar verbruiken. Kort samengevat: besparen móet. Hoe kan dat beter dan overstappen op groene zakelijke energie en het zelf opwekken ervan? Zonnepanelen zijn hierbij het juiste hulpmiddel. In dit artikel vertel ik je meer over wat zonnepanelen voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Waarom overstappen op zonnepanelen?

Hoewel veel ondernemers denken dat deze nieuwe wet omtrent het milieu totaal uit de lucht komt vallen, is niets minder waar: de verplichting bestaat al sinds 1993. Per dit jaar wordt er echter beter op gehandhaafd en anno 2019 kun je zelfs een boete krijgen wanneer je niets kunt aantonen op het gebied van energiebesparing. Natuurlijk zijn er andere besparende stappen die je kunt ondernemen om over te stappen op groene energie, maar waarom niet direct goed beginnen? Zonnepanelen zijn een goede en groene investering waarbij je in ieder geval tot 2031 nog gebruik kunt maken van de salderingsregel. Hierbij krijg je geld terug voor de zonne-energie die je ‘te veel’ hebt opgewekt en dus niet hebt verbruikt. Win-win situatie dus.

Voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Het grootste voordeel van overstappen op zonnepanelen is dat je uiteindelijk een lagere energierekening hebt. Je bent dus niet meer totaal afhankelijk van de kosten van een energieleverancier. Hoewel je altijd een energiecontract zult behouden en dus wel wát kosten blijft hebben, is energie zakelijk vergelijken nog steeds een aanrader. Tel dat bij je zonnepanelen op en je bespaart uiteindelijk flink wat geld. Daarnaast wek je schone energie op, waardoor je bedrijf automatisch als ‘groener’ wordt gezien. Ook hebben zonnepanelen over het algemeen weinig onderhoud nodig: het vuil dat op de zonnepanelen komt, wordt door de regen met gemak eraf gespoeld. Check enkele keren per jaar alleen of alles nog goed staat en naar behoren werkt.

Nadelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Net als bij veel andere nieuwe ontwikkelingen zijn er bij de aanschaf van zonnepanelen wat nadelen te vinden. Omdat je vaak niet een compleet bedrijf kunt voorzien van energie met enkele zonnepanelen is het noodzakelijk om (groene) zakelijke energie van het net af te nemen. Hierbij kun je, zoals hierboven beschreven, natuurlijk wel gewoon voor een groene energieleverancier gaan waardoor je alsnog duurzaam bezig bent. Via Minder.nl vergelijk je eenvoudig groene leveranciers met elkaar. Daarnaast is de investering in zonnepanelen in eerste instantie best hoog: je moet rekening houden met enkele duizenden euro’s. Dit totaalbedrag hangt af van hoeveel energie je op wilt wekken en/of hoe groot je bedrijf is. Gelukkig zijn er meer interessante voordelen van zonnepanelen te benoemen dan nadelen. Zonnepanelen bieden veel en lang profijt en zijn een goede stap naar een betere wereld.

 

Vorig artikelEen goede vacaturetekst
Volgend artikelEen tuinset om te genieten van het buitenleven
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.