Momenteel zit ik in mijn tweede studiejaar. Ik studeer bouwkunde aan de Technische universiteit Delft. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Vooral mijn eerste jaar vond ik heel erg leuk. In het eerste jaar krijg je namelijk heel veel verschillende vakken. Sommige vakken zijn heel erg gericht op de visualisatie van je ontwerp terwijl andere vakken juist gericht zijn op de technische aspecten van je ontwerp. Ik vond het zelf nog wel lastig om mooi te tekenen. Hier kregen we in ons eerste jaar ook veel les in. Maar omdat ik er niet goed in was en er ook geen plezier uithaalde was dit altijd een erg lange en saaie les voor mij.

Eerstejaarsweekend

Gelukkig heb ik nu in mijn tweede jaar geen specifieke tekenles meer. Wel moet ik nog vaak tekenen, maar dan kan ik schetsen of op mijn computer de visualisatie maken. Het leukste vak uit het eerste jaar vond ik geschiedenis. Hier leerden we veel over de geschiedenis van bouwkunde en dus van gebouwen. Ook hebben we veel geleerd over waarom kerken een speciale vorm hebben en hoe dit is ontstaan. Ik was ook erg goed in dit vak en sloot dit vak af met een cijfer 8. Ook heb ik in mijn eerste studie jaar een hechte vriendengroep gekregen. We hadden elkaar allemaal ontmoet bij ons eerstejaarsweekend. Dit is een weekend voordat de studie begint. In dat weekend leer je alle nieuwe studenten kennen op een leuke manier. Hier had ik dus ook tien andere eerstejaars ontmoet. Al snel bleek dat we het goed met elkaar konden vinden. 

Punt om af te spreken

Ook toen de studie begon bleven we elkaar zien. We zaten met zijn alle in dezelfde studio. Een studio is een soort klaslokaal waar je persoonlijker les krijgt. Hierdoor hadden we veel contact met elkaar. Het semester wat daarop volgde, werden we wel uit elkaar gehaald. We zaten allemaal in andere studio’s met andere mensen. Dus besloten we om elkaar gewoon te zien in onze pauzes. We halen ook vaak koffie als we een lange dag hebben. Daarom hebben we besloten om als vast punt af te spreken bij de Douwe Egberts koffiemachine. Deze staat in de hoek van de faculteit. Bijna elke pauze zie ik wel de helft van mijn vriendengroep. Nadat we allemaal koffie hebben gehaald gaan we vaak naar de banken bij de ingang van de faculteit. Hier kunnen we lekker zitten om samen te lunchen en weer bij te kletsen. Ik ben erg blij dat ik deze vriendengroep heb op mijn studie. 

Vorig artikelCadeau tips voor mannen
Volgend artikelEen desktop voor mijn broer
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.