Misschien heb je opgemerkt dat steeds meer mensen voor elektrische voertuigen kiezen. Rijden in een elektrisch voertuig is aantrekkelijk omdat het geld bespaart op benzine. Bovendien kan een elektrische auto nu op allerlei plaatsen opgeladen worden. Het feit dat de actieradius van elektrische auto's voortdurend toeneemt, draagt bij tot het groeiende aantal elektrische voertuigen op de weg. Bovendien is het leasen van een elektrische auto om zakelijke redenen aantrekkelijk omdat een elektrische auto minder extra belasting oplevert. Daardoor probeert de overheid het gebruik van elektrische voertuigen, die geen vervuilende stoffen uitstoten, te bevorderen. En dat gaat de goede kant op.

Je betaalt aanzienlijk minder extra belasting met zakelijk elektrisch leasen

Als je als ondernemer in een elektrische auto rijdt, betaal je een aanzienlijk lagere extra belasting als je de auto ook voor persoonlijke redenen wilt gebruiken. De laatste jaren is de extra belasting verantwoordelijkheid voor elektrische voertuigen gestegen, hoewel ze nog steeds veel lager is dan voor auto's die vervuilende stoffen uitstoten. Een elektrische auto heeft nu een bijtelling van 16%, terwijl de reguliere bijtelling 22% is. Bereken eenvoudig hoeveel geld je zult besparen als je twee auto's van gelijke waarde met elkaar vergelijkt. Als je een elektrische auto wilt leasen, moet je snel handelen, want het bijtellingstarief zal de komende jaren waarschijnlijk stijgen.

Een ecologisch verantwoorde optie

Of je nu kiest voor een operational lease of een zakelijke lease: natuurlijk heeft de fabricage van elektrische auto's een effect op het milieu. Elektrische auto's daarentegen produceren weinig tot geen vervuiling. Daardoor worden elektrische voertuigen gezien als een groene optie. Dit maakt elektrisch leasen ook aantrekkelijk voor bedrijven. Het is goed om te bedenken dat je auto geen uitstoot produceert, en je klanten of zakenpartners zouden dit ook kunnen waarderen. Je wilt beslist geen voertuig gebruiken dat veel vervuilende stoffen produceert als je een bedrijf runt waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

De keuze is groot bij het kiezen van een elektrische auto

De keuze aan elektrische voertuigen is al een van de aspecten waar je rekening mee kunt houden, in positieve zin: elektrische voertuigen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal fabrikanten. Neem bijvoorbeeld Audi, Seat, Skoda, en Volkswagen. Bijna elke autofabrikant biedt nu elektrische voertuigen aan. Als je ervoor kiest bij je bestaande automerk te blijven, kun je misschien ook elektrisch rijden. Elektrische auto’s voor zakelijk gebruik kun je voor praktisch elk budget leasen.

Leasen voor bedrijfsvoering

De meeste bedrijven kiezen voor een commerciële huurovereenkomst. In zo'n situatie betaal je maandelijks een vast bedrag. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud, verzekering, of wegenbelasting. Daardoor kun je snel voorspellen hoeveel je elke maand aan je auto zult uitgeven. Des te goedkoper de maandelijkse betalingen zijn, hoe langer je de auto leaset. Je kunt een voertuig meestal 12 tot 60 maanden leasen met een operationele lease. Wil je weten hoeveel de lease je zal kosten? Dan kun je een leasemaatschappij om een prijs vragen. Als je een voertuig wilt leasen, moet je ook je jaarlijkse financiële overzichten overleggen. Zo is de leasemaatschappij er zeker van dat je je het voertuig kunt veroorloven.

Vorig artikelDe lekkerste soorten kaas
Volgend artikelHoe kun je snel beter worden?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.