Wanneer je een kantoorbaan uitoefent, is het soms lastig om altijd maar je gedachte bij je werk te houden. Wanneer je altijd maar aanwezig bent op kantoor, aan het zitten bent, en thuis niets anders doet dan bankhangen, gaat er iets niet goed. Het is belangrijk om fit te blijven op het werk en jezelf daarentegen uit te dagen om te gaan sporten. Een rondje hardlopen of een bezoek aan de sportschool zal je energie geven en ervoor zorgen dat je fit blijft op het werk.

Ga er eens op uit

Het is belangrijk om er af en toe ook eens lekker op uit te gaan. Zie bijvoorbeeld de pauze als een mooi moment om even iets anders te doen dan werk. Vraag je collega’s mee om samen een stuk te gaan wandelen. Je zondert je niet af maar bent er wel even uit.

Door een stuk te wandelen haal je even de focus van de computer, de papieren of ander werk af, en heb je even een moment voor jezelf. Soms is een blokje om lopen al genoeg. Voor de echte liefhebbers is een grotere ronde natuurlijk ook een optie. Door er alleen even uit te gaan, een stuk te wandelen, en na een kwartier weer terug te zijn, zal je veel geconcentreerd terug achter je bureau gaan zitten. Doordat je even je hoofd van alle werkzaamheden af hebt gehaald, ben je helemaal fit om aan het tweede deel van je dag te beginnen!

De sportschool

Veel mensen zullen denken dat je alleen erg moe zal worden van de sportschool. Het tillen van gewichten en het rennen op de loopband oogt natuurlijk erg vermoeiend. Voor de meeste mensen is het juist goed om eens naar de sportschool te gaan. Wanneer je gaat sporten verbruik je niet alleen energie, maar zorg je ook dat je daadwerkelijk energieker bent. Door te sporten zul je fitter worden, waardoor je uiteindelijk meer energie overhoudt. Als je af en toe eens naar de sportschool gaat, blijf je fit en zal je op een gezonde manier moe worden. Deze manier komt niet van het moe zijn van werk, maar omdat je jezelf hebt uitgedaagd. De volgende dag zul je jezelf een stuk fitter voelen dan de dag ervoor!

Voorkom blessures door een verkeerde houding

Wanneer je voor jezelf een keuze hebt gemaakt om eens lekker te gaan sporten na het werk, is het belangrijk om blessures te voorkomen. Vele sporters krijgen bijvoorbeeld blessures in hun rug en schouders, doordat zij een kantoorbaan uitoefenen. Om deze klachten te voorkomen zijn er ergonomische bureaustoelen. Deze stoelen zorgen ervoor dat je een juiste houding zult aanhouden. De leuning veert mee met je rug en zorgt ervoor dat je geen rugklachten krijgt. Ergonomische stoelen zorgen ervoor dat je altijd in een goede houding zit, en fit op de werkvloer bent!

Vorig artikelJouw favoriete lingerie online kopen
Volgend artikelGeef een industriële look aan je kantoor
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

1 REACTIE

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.